WORKSHOPS


AGENDA

Workshops glasfusing:

24 april
14 mei

Als je met minimaal 4 personen bent, kunnen we ook in overleg een datum prikken voor een workshop. 

WORKSHOP GLASFUSING SMALL (€40)
Tijdens deze anderhalf tot 2 uur durende workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met glasfusing. Na een korte uitleg ga je zelf aan de slag en maak je een klein object, een schaaltje of een setje sieraden.
Deze workshop is erg geschikt voor wat grotere groepen (tot ± 20 personen).

WORKSHOP GLASFUSING MEDIUM (€65)
Je krijgt bij de medium workshop de beschikking over een ovenplaat van 33 x 33 cm, waarop je je werkstuk maakt. Er is tijd en aandacht voor het ontwerp, de beginselen van het snijden van glas en volop ruimte om te komen tot een mooi, zelfontworpen en gemaakt glaskunstwerk. Denk bijvoorbeeld aan een schaal, een (wand)object of een raamhanger.

Deze workshop is zowel voor beginners, maar geschikt voor mensen die al eens eerder een workshop glasfusing gevolgd hebben. De vele mogelijkheden die deze techniek biedt, zorgen steeds voor nieuwe manieren om je glas te gebruiken. De workshop duurt 2½ tot 3 uur.

WORKSHOP GLASFUSING LARGE (€105)
Wil je je een hele dag onderdompelen in het glas? Dan is deze dagworkshop precies wat je zoekt! In overleg maak je een groot werkstuk, waarbij de focus ligt op lekker bezig zijn, nieuwe kennis opdoen en werken met verschillende manieren van glas verwerken.

Zelf je boterhammetjes meenemen voor de lunch. Voor soep wordt gezorgd!

DAGWORKSHOP GLAS IN LOOD (€105)

In de workshop glas-in-lood maak je een raamhanger. Je leert de eerste beginselen van glas snijden, in het lood zetten en solderen. Het is een intensieve dag, maar aan het eind ga je naar huis met je eigen, zelfgemaakt glas-in-loodpaneel.

MINICURSUS BRANDSCHILDEREN (€95)

In 2 lessen van 2 uur maak je kennis met de eeuwenoude techniek van het brandschilderen. Je leert hoe je de verf aanmaakt en de contourlijnen op het glas aanbrengt (les 1) en je leert grisaille aanbrengen en hoe je daarmee de schaduwpartijen maakt (les 2).