WORKSHOPS


Deelnemen aan een workshop is een goede manier om kennis te maken met een nieuwe techniek. Je zult verrast zijn over alle mogelijkheden, maar ook verbaasd staan over het mooie eindresultaat.

WORKSHOP GLASFUSING SMALL (€40)
Tijdens deze anderhalf tot 2 uur durende workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met glasfusing. Na een korte uitleg ga je zelf aan de slag en maak je een klein object, een schaaltje of een setje sieraden.
Deze workshop is erg geschikt voor wat grotere groepen (tot ± 20 personen).

WORKSHOP GLASFUSING MEDIUM (€65)
Je krijgt bij de medium workshop de beschikking over een ovenplaat van 33 x 33 cm, waarop je je werkstuk maakt. Er is tijd en aandacht voor het ontwerp, de beginselen van het snijden van glas en volop ruimte om te komen tot een mooi, zelfontworpen en gemaakt glaskunstwerk. Denk bijvoorbeeld aan een schaal, een (wand)object of een raamhanger.

Deze workshop is zeker ook geschikt voor mensen die al eens eerder een workshop glasfusing gevolgd hebben. De vele mogelijkheden die deze techniek biedt, zorgen steeds voor nieuwe manieren om je glas te gebruiken. De workshop duurt 2½ tot 3 uur.

WORKSHOP GLASFUSING LARGE (€95)
Wil je je een hele dag onderdompelen in het glas? Dan is deze dagworkshop precies wat je zoekt! In overleg maak je een groot werkstuk, waarbij de focus ligt op lekker bezig zijn, nieuwe kennis opdoen en werken met verschillende manieren van glas verwerken.

Zelf je boterhammetjes meenemen voor de lunch. Voor soep wordt gezorgd!

 

DAGWORKSHOP GLAS-IN-LOOD (€95)

In de workshop glas-in-lood maak je een raamhanger. Je leert de eerste beginselen van glas snijden, in het lood zetten en solderen. Het is een intensieve dag, maar aan het eind ga je naar huis met je eigen, zelfgemaakt glas-in-loodpaneel.

 

Voor alle workshops geldt:

  • Inclusief koffie/thee en wat lekkers.
  • Inclusief gebruik van goed gereedschap en in principe al het glas. Hiervan kan in overleg worden afgeweken i.v.m. de grootte van het werkstuk of de hoeveelheid glas die gebruikt wordt.
  • Ophang- en presentatiemateriaal is niet bij de prijs inbegrepen.
  • Het glaswerkstuk gaat minimaal 1x in de oven en daarom kun je je werkstuk niet direct meenemen. In overleg kan deze opgehaald worden.
  • Wanneer je een groepje van minimaal vier mensen bij elkaar hebt, kunnen we een datum in overleg prikken.
  • Voor grote groepen (bijvoorbeeld personeelsverenigingen) kan een speciaal programma samengesteld worden.

 

Agenda:

GLASPROEVERIJEN OP MAANDAGAVOND

In de maanden juli, augustus en september 2019 zijn er op maandagavond workshops, waarin je werkt met glas en kennismaakt met verschillende technieken en toepassingen.
Ga jij deze zomer voor een leuke, creatieve uitdaging?

Programma
1 juli:                    dromenvanger fusen (vol)

8 juli:                    mozaïeken met glas

15 juli:                  de beginselen van het brandschilderen (vol)

29 juli:                  afbeeldingen maken met glaspoeders en sjablonen

5 augustus:        vilten om glas

26 augustus:      in het spoor van Hundertwasser (vol)

2 september:    glazen sieraden maken

€ 40,= per workshop of een strippenkaart van € 150,= voor 4 workshops naar keuze. Inclusief materiaal en koffie/thee/water.

Voor aanmelden of informatie: bellaverra@ziggo.nl of 06-44294569.