WORKSHOPS


AGENDA

Workshop brandschilderen: 2delige workshop op maandag 15 en 22 augustus – 9.00 – 22.00 uur – €75
Voor wie kennis wil maken met de traditionele manier van schilderen op glas. Op de eerste avond zetten we de contouren op het glas en op de tweede brengen we de schaduwpartij aan die zorgt voor diepte en verlevendiging van de afbeelding.

Workshop pâte de verre: 2delige workshop op woensdag 17 en 24 augustus – 19.00 – 22.00 uur – €99

Pâte de verre (letterlijk: pasta van glas) is een glastechniek die delicate werkstukken oplevert. De glaskorrels worden zó met elkaar versmolten dat het resultaat wel wat weg heeft van suikerwerk.
Tijdens deze workshops maken we een gipsen mal en vullen we deze met kleine korrels glas (fritten). Je maakt 2 werkstukken: één plat werkstuk en één 3-dimensionaal werkstuk.
En zo leuk: Anja Temmink is gastdocent bij deze workshop

Heb je een groepje bij elkaar van minimaal 4 mensen, kun je ook in overleg een datum prikken voor één van de onderstaande workshops:

WORKSHOP GLASFUSING SMALL (€40)
Tijdens deze anderhalf tot 2 uur durende workshop maak je op een laagdrempelige manier kennis met glasfusing. Na een korte uitleg ga je zelf aan de slag en maak je een klein object, een schaaltje of een setje sieraden.
Deze workshop is erg geschikt voor wat grotere groepen (tot ± 20 personen).

WORKSHOP GLASFUSING MEDIUM (€65)
Je krijgt bij de medium workshop de beschikking over een ovenplaat van 33 x 33 cm, waarop je je werkstuk maakt. Er is tijd en aandacht voor het ontwerp, de beginselen van het snijden van glas en volop ruimte om te komen tot een mooi, zelfontworpen en gemaakt glaskunstwerk. Denk bijvoorbeeld aan een schaal, een (wand)object of een raamhanger.

Deze workshop is zowel voor beginners, maar geschikt voor mensen die al eens eerder een workshop glasfusing gevolgd hebben. De vele mogelijkheden die deze techniek biedt, zorgen steeds voor nieuwe manieren om je glas te gebruiken. De workshop duurt 2½ tot 3 uur.

WORKSHOP GLASFUSING LARGE (€105)
Wil je je een hele dag onderdompelen in het glas? Dan is deze dagworkshop precies wat je zoekt! In overleg maak je een groot werkstuk, waarbij de focus ligt op lekker bezig zijn, nieuwe kennis opdoen en werken met verschillende manieren van glas verwerken.

Zelf je boterhammetjes meenemen voor de lunch. Voor soep wordt gezorgd!

DAGWORKSHOP GLAS IN LOOD (€105)

In de workshop glas-in-lood maak je een raamhanger. Je leert de eerste beginselen van glas snijden, in het lood zetten en solderen. Het is een intensieve dag, maar aan het eind ga je naar huis met je eigen, zelfgemaakt glas-in-loodpaneel.