Glas in lood ramen


Ramen met glas in lood geven sfeer aan een woning. Dat geldt voor eenvoudig glas in lood met een wiebertjespatroon, voor kleurig glas in lood met een bloemenpatroon en alles daar tussenin. Als er eenmaal glas in lood in je woning zit, wil je het nooit meer kwijt. En dat geldt dus niet alleen voor een jaren ’30 woning, maar ook voor elke andere woning.

Heb je al ramen met glas in lood? Als er ruitjes kapot zijn of het glas in lood rammelt, dan is het tijd om deze te laten herstellen voordat er meer schade ontstaat.

Wil je glas in lood in een nieuwe ramen? Erkerramen, ramen boven tuindeuren, ramen in de trapopgang of een zijraam bij de voordeur zijn allemaal geschikt om te voorzien van glas in lood, passend bij het huis en je persoonlijke smaak.

Elk glas in loodraam, nieuw of oud, is anders en het formaat van de sponning wordt nauwkeurig opgemeten. Bij Bella Verra wordt het glas in lood voor deuren altijd op maat gemaakt zodat het perfect past.

Erkerraam

glas in lood, patroon jaren 30
glas in lood in jaren 30 woning

Zijpaneel

Glas in lood, eigen ontwerp in raam naast een deur
vrij ontwerp in een zijpaneel raam

Zijraam voordeur

zijraam bij de voordeur, eigen ontwerp
zijraam bij de voordeur, eigen ontwerp

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw deur, raam of ander object?

Verschillende mogelijkheden

Reparatie van je bestaande glas in lood
Restauratie van bestaand glas in lood
Eigen ontwerp van nieuw glas in lood
Glas in lood in dubbel glas plaatsen: energiezuinig en comfortabel
Hexagon patroon

Claudia heeft onze voordeur vakkundig gerestaureerd met nieuw glas in lood waarbij je het verschil nauwelijks ziet met het oude. Onze voordeur is weer in ere hersteld en ziet er prachtig uit. Heel erg bedankt, Claudia

Sandra. W

Waardering: 5 uit 5.

Naast onze voordeur hebben wij een eigen ontwerp van glas in lood laten maken door Claudia. Het symboliseert de vrijheid die we voelden tijdens onze vakantie. Elke keer als we er langs lopen krijg ik dat gevoel weer terug. En dat is dus elke dag. Het is geweldig om zo’n mooi eigen ontwerp te hebben van glas in lood in ons eigen huis. Werkelijk prachtig.

Ellen H.

Waardering: 5 uit 5.

Patronen

Er zijn veel verschillende patronen mogelijk bij glas in lood. Van een eenvoudig ruitjes- of wiebertjespatroon tot gedetailleerde bloemmotieven. Misschien heb je een voorkeur voor Jugendstil met haar sierlijke vormen. Of hou je vooral van strak en recht.

Het patroon dat je kiest, maak ik passend bij jou en jouw huis. Zo sluit het patroon van het glas in lood sluit aan bij de sfeer waar jij van houdt.

Wat kost een glas in lood raam?

Vaak hoor ik: Glas in lood, Dat is toch heel erg duur? Laat ik vertellen hoe de prijs van glas in lood voor ramen opgebouwd is.

Allereerst heb je het raam. Dit is een bestaand raam of u laat nieuwe nieuwe kozijnen en ramen plaatsen.

Er zijn veel verschillende soorten glas: allereerst het vensterglas, het glas dat in je woning zit. De dikte kan variëren, maar het is altijd blank transparant.

Vervolgens heb je glas dat machinaal gemaakt wordt. Daar kunnen verschillende structuren/patronen in gewalst worden en is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren.


En tenslotte is er het mondgeblazen glas. Glas dat in een glasblazerij geblazen wordt in een cilinder die vervolgens doorgeknipt wordt waardoor het glas een plaat kan worden. Het glas is meestal herkenbaar aan de wat onregelmatige structuur van luchtbelletjes die in het glas zitten. Het geeft het glas een levendige uitstraling.

Het ontwerp van het glas in lood voor het raam is ook van invloed op de prijs: rechte ruitjes leveren minder afval op en zijn sneller gemaakt dan ingewikkelde bloempatronen.

En als dan het ontwerp en glas uitgezocht zijn, moet het glas in lood gemaakt worden. Dat is allemaal handwerk: elk stuk glas wordt gesneden volgens het ontwerp en dan wordt elk stukje in het lood gezet. Als alle stukken glas op hun plek zitten wordt het glas in lood gesoldeerd en gekit om het steviger en waterdicht te maken.

Ik laat de kit nog 2 weken uitharden en dan kunnen de glas in lood ramen geplaatst worden. Ze gaan dan een leven lang mee: zo’n 80 jaar!

De prijs voor glas in lood in een raam hangt dus ook volledig af van het soort glas en ontwerp waar voor gekozen wordt.

Voorbeeld: een raam van 50 x 30 cm kan al gemaakt worden vanaf €297


Gratis ontwerp voor glas in lood deuren of ramen

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om glas in lood te laten zetten in jouw voordeur, binnendeur, ramen of bovenramen?

Ook als je al glas in lood hebt en het is kapot, je wil het laten vervangen, restaureren , voorzien van dubbel glas of een volledige ander ontwerp?

Vraag dan een gratis ontwerp aan.


Werkwijze

Stap 1

Je maakt een afspraak in mijn online agenda en vult je gegevens en wensen in.

Stap 2

Ik bel je op de afgesproken dag en tijd om de wensen door te nemen en om te bepalen of ik de situatie op locatie kom bekijken. Daar maken we dan direct een afspraak voor.

Dan ga ik een gratis ontwerp voor je maken.

Stap 3

We maken een afspraak bij jou thuis of bij mij in het atelier om het ontwerp te bespreken.

Ga je akkoord met het ontwerp en je laat het door mij uitvoeren, dan krijg je deze gratis.

Wil je het ontwerp wel houden maar laat je het niet door mij uitvoeren dan betaal je €149


Claudia heeft onze voordeur vakkundig gerestaureerd met nieuw glas in lood waarbij je het verschil nauwelijks ziet met het oude. Onze voordeur is weer in ere hersteld en ziet er prachtig uit. Heel erg bedankt, Claudia

Sandra. W

Waardering: 5 uit 5.

Naast onze voordeur hebben wij een eigen ontwerp van glas in lood laten maken door Claudia. Het symboliseert de vrijheid die we voelden tijdens onze vakantie. Elke keer als we er langs lopen krijg ik dat gevoel weer terug. En dat is dus elke dag. Het is geweldig om zo’n mooi eigen ontwerp te hebben van glas in lood in ons eigen huis. Werkelijk prachtig.

Ellen H.

Waardering: 5 uit 5.

Over Bella Verra

In 2000 kwam ik min of meer toevallig in aanraking met glas en ik was gelijk verkocht: het fascinerende spel van licht met de vaak transparante kleuren maakte mij zo vrolijk dat ik direct wist dat ik daar verder mee wilde. Ik vond het geweldig en dat is nooit meer over gegaan.

Ik ben begonnen met het maken van glas in lood en later kwamen daar ook brandschilderen en fusing bij. Elke techniek heeft zijn eigen charme en mogelijkheden en door het combineren van de verschillende technieken gaan er voor mij telkens weer nieuwe deuren open.

Inspiratie voor mijn werk haal ik uit m’n leven en uit de natuur, waar alles een plek lijkt te hebben, waar patronen uit de losse pols gestrooid lijken te zijn en waar kleuren altijd tot hun recht komen.

Claudia Bidoggia, Bella Verra
Claudia Bidoggia

Maak simpel en snel een afspraak

Maak een belafspraak in mijn online agenda.


Deze agenda gebruik ik doordat ik veel verschillende werkzaamheden heb en niet altijd de telefoon kan opnemen.

Het makkelijkste is om via deze weg een belafspraak met mij te plannen.

Vraag dan gelijk jouw gratis ontwerp aan!

Bekijk meer werk op mijn Instagram

Bezoekadres (atelier open op afspraak):
Borstelweg 29
7545 MR Enschede bellaverra@ziggo.nl

Telefoonnummer:
06 – 4429 4569

Bella Verra Logo