OVER CLAUDIA BIDOGGIA


Toen ik zo’n 20 jaar geleden de eerste opdracht kreeg voor het maken van een glas in loodraam, was ik trots op het resultaat. Het was een eigen ontwerp en de opdrachtgevers waren er erg blij mee. Zij wonen inmiddels niet meer in dat huis, maar het doet me plezier om te zien dat dat raam, boven de voordeur, er nog steeds zit.

In de afgelopen 20 jaar heb ik veel verschillende opdrachten uitgevoerd:
– van kleine reparaties ter plekke tot grote restauratieopdrachten.
– van glas in lood met traditionele ontwerpen tot ontwerpen met bloem- en abstracte patronen.

Juist die afwisseling maakt dit werk voor mij zo interessant.
Als een kapot ruitje vervangen moet worden en het is bijzonder glas, dan ga ik net zo lang op zoek naar dat glas totdat ik het gevonden heb. Inmiddels heb ik zelf een flinke verzameling bijzonder glas en daarnaast heb ik m’n adresjes waar ik een beroep op kan doen.

Naast het maken van glas in lood werk ik ook op andere manieren met glas. Ik smelt glas met elkaar (glasfusen) in een speciale glasoven. Daar maak ik o.a. allerlei glaskunst mee.

Wist je dat glas in lood een leven lang meegaat?

Bekijk meer werk op mijn Instagram

Bezoekadres (atelier open op afspraak):
Borstelweg 29
7545 MR Enschede bellaverra@ziggo.nl

Telefoonnummer:
06 – 4429 4569

Bella Verra Logo