Glas in lood repareren of restaureren


Glas in lood laten repareren of restaureren is een specialistische klus. Dat moet heel nauwkeurig worden uitgevoerd. Je wilt namelijk niet dat er tijdens de herstelwerkzaamheden nog meer ruitjes kapot gaan. Vaak is het repareren van een enkel stukje glas al voldoende om het geheel weer compleet te maken. Soms is het nodig om meerdere stukken glas te vervangen. Ik kijk altijd naar het glas wat er al in zit en probeer daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten met het vervangende stuk glas.

Mis je stukken uit de ruit omdat deze kapot gevallen zijn dan is het ook mogelijk om deze te restaureren en zo goed mogelijk weer in oorspronkelijke staat te herstellen. Heb je nog een deel of delen van het kapot gevallen glas met een speciaal ontwerp, dan raad ik je aan om de stukjes glas te verzamelen en mee te brengen.

Voorbeeld: een ruitje ter plekke repareren kan al vanaf €59

Voor

restauratie van glas in lood voor de tijd
Kapot raam met missende ruit

Ontwerp

restauratieglas nagemaakt
Gerestaureerd glas

Na

restauratieglas na met nieuw ruitje
Gerestaureerd raam

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw deur, raam of ander object?

Verschillende mogelijkheden

Reparatie van je bestaande glas in lood
Restauratie van bestaand glas in lood
Eigen ontwerp van nieuw glas in lood
Glas in lood in dubbel glas plaatsen: energiezuinig en comfortabel
glas in lood, eigen ontwerp
deur met eigen ontwerp van glas in lood

Claudia heeft onze voordeur vakkundig gerestaureerd met nieuw glas in lood waarbij je het verschil nauwelijks ziet met het oude. Onze voordeur is weer in ere hersteld en ziet er prachtig uit. Heel erg bedankt, Claudia

Sandra. W

Waardering: 5 uit 5.

Naast onze voordeur hebben wij een eigen ontwerp van glas in lood laten maken door Claudia. Het symboliseert de vrijheid die we voelden tijdens onze vakantie. Elke keer als we er langs lopen krijg ik dat gevoel weer terug. En dat is dus elke dag. Het is geweldig om zo’n mooi eigen ontwerp te hebben van glas in lood in ons eigen huis. Werkelijk prachtig.

Ellen H.

Waardering: 5 uit 5.

Wat kost reparatie of restauratie van glas in lood?

Vaak hoor ik: Glas in lood, Dat is toch heel erg duur? Laat ik vertellen hoe de prijs van glas in lood voor ramen opgebouwd is.

Allereerst heb je het raam. Dit is een bestaand raam of u laat nieuwe nieuwe kozijnen en ramen plaatsen.

Er zijn veel verschillende soorten glas: allereerst het vensterglas, het glas dat in je woning zit. De dikte kan variëren, maar het is altijd blank transparant.

Vervolgens heb je glas dat machinaal gemaakt wordt. Daar kunnen verschillende structuren/patronen in gewalst worden en is verkrijgbaar in ontelbaar veel kleuren.


En tenslotte is er het mondgeblazen glas. Glas dat in een glasblazerij geblazen wordt in een cilinder die vervolgens doorgeknipt wordt waardoor het glas een plaat kan worden. Het glas is meestal herkenbaar aan de wat onregelmatige structuur van luchtbelletjes die in het glas zitten. Het geeft het glas een levendige uitstraling.

Het ontwerp van het glas in lood voor het raam is ook van invloed op de prijs: rechte ruitjes leveren minder afval op en zijn sneller gemaakt dan ingewikkelde bloempatronen.

En als dan het ontwerp en glas uitgezocht zijn, moet het glas in lood gemaakt worden. Dat is allemaal handwerk: elk stuk glas wordt gesneden volgens het ontwerp en dan wordt elk stukje in het lood gezet. Als alle stukken glas op hun plek zitten wordt het glas in lood gesoldeerd en gekit om het steviger en waterdicht te maken.

Ik laat de kit nog 2 weken uitharden en dan kunnen de glas in lood ramen geplaatst worden. Ze gaan dan een leven lang mee: zo’n 80 jaar!

De prijs voor het te repareren glas in lood hangt dus ook volledig af van het formaat, het soort glas en ontwerp waar voor gekozen wordt.

Voorbeeld: een ruitje ter plekke repareren kan al vanaf 59


Gratis ontwerp voor glas in lood deuren of ramen

Ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn om glas in lood te laten zetten in jouw voordeur, binnendeur, ramen of bovenramen?

Ook als je al glas in lood hebt en het is kapot, je wil het laten vervangen, restaureren of een volledige ander ontwerp?

Vraag dan een gratis ontwerp aan.


Werkwijze

Stap 1

Je maakt een afspraak in mijn online agenda en vult je gegevens en wensen in.

Stap 2

Ik bel je op de afgesproken dag en tijd om de wensen door te nemen en om te bepalen of ik de situatie op locatie kom bekijken. Daar maken we dan direct een afspraak voor.

Dan ga ik een gratis ontwerp voor je maken.

Stap 3

We maken een afspraak bij jou thuis of bij mij in het atelier om het ontwerp te bespreken.

Ga je akkoord met het ontwerp en je laat het door mij uitvoeren, dan krijg je deze gratis.

Wil je het ontwerp wel houden maar laat je het niet door mij uitvoeren dan betaal je €149


Claudia heeft onze voordeur vakkundig gerestaureerd met nieuw glas in lood waarbij je het verschil nauwelijks ziet met het oude. Onze voordeur is weer in ere hersteld en ziet er prachtig uit. Heel erg bedankt, Claudia

Sandra. W

Waardering: 5 uit 5.

Naast onze voordeur hebben wij een eigen ontwerp van glas in lood laten maken door Claudia. Het symboliseert de vrijheid die we voelden tijdens onze vakantie. Elke keer als we er langs lopen krijg ik dat gevoel weer terug. En dat is dus elke dag. Het is geweldig om zo’n mooi eigen ontwerp te hebben van glas in lood in ons eigen huis. Werkelijk prachtig.

Ellen H.

Waardering: 5 uit 5.

Over Bella Verra

In 2000 kwam ik min of meer toevallig in aanraking met glas en ik was gelijk verkocht: het fascinerende spel van licht met de vaak transparante kleuren maakte mij zo vrolijk dat ik direct wist dat ik daar verder mee wilde. Ik vond het geweldig en dat is nooit meer over gegaan.

Ik ben begonnen met het maken van glas in lood en later kwamen daar ook brandschilderen en fusing bij. Elke techniek heeft zijn eigen charme en mogelijkheden en door het combineren van de verschillende technieken gaan er voor mij telkens weer nieuwe deuren open.

Inspiratie voor mijn werk haal ik uit m’n leven en uit de natuur, waar alles een plek lijkt te hebben, waar patronen uit de losse pols gestrooid lijken te zijn en waar kleuren altijd tot hun recht komen.

Claudia Bidoggia, Bella Verra
Claudia Bidoggia
Claudia in haar atelier

Maak simpel en snel een afspraak

Maak een belafspraak in mijn online agenda.


Deze agenda gebruik ik doordat ik veel verschillende werkzaamheden heb en niet altijd de telefoon kan opnemen.

Het makkelijkste is om via deze weg een belafspraak met mij te plannen.

Vraag dan gelijk jouw gratis ontwerp aan!

Bekijk meer werk op mijn Instagram

Bezoekadres (atelier open op afspraak):
Borstelweg 29
7545 MR Enschede bellaverra@ziggo.nl

Telefoonnummer:
06 – 4429 4569

Bella Verra Logo